Inlämnade idéer

Föräldrabåten

Vi har fått ett erbjudande om tillgång till en egen föräldrabåt på Djurgården alldeles efter Djurgårdsbron. Bokning sker på nätet och om du inte vill åka ensam kan en annan familj som också har barn på Östermalmsskolan komma med på samma tur som ni. Barnen får kompisar i andra klasser och vi föräldrar lär känna nya vänner med barn i samma ålder och område.

Omröstning:

Grön stapel visar andel positivt inställda, gul neutrala och röd negativt inställda.
+ 0 -

Alla ska ha råd och möjlighet att kunna delta varför det finns tre olika typer av engagemang i båtarna.

  • Du investerar ett belopp för att finansiera själva inköpet av Östermalmsskolans båt och behöver därför sedan varken betala för användande eller skötsel av båten. Du får tillbaka din investering när du lämnar skolan och väljer att lämna över din andel till en ny familj som börjar i förskoleklass.

  • Du väljer istället att betala 350 kr/mån för skötseln och 45 kr i timmen ökande med 2 kr/timme när du använder vår båt.

  • Du är istället med och sköter vår båt en helg per år och betalar därför bara 45 kr i timmen ökande med 2 kr/timme när du använder vår båt.

Är båten bokad när du vill ha den får vi automatiskt tillgång till en annan likvärdig båt vid samma brygga.

Villkoret är bara att man tar ett certifikat för användande av båtarna vilket är en trevlig kurs tillsammans med andra föräldrar från skolan över ett par middagar under vinterhalvåret och en praktisk uppkörning.

Vilken båttyp vi väljer att investera i är upp till oss föräldrar som vill vara med. En träbåt med elmotor förmedlar t.ex. en känsla av Saltkråkan som vi tror skulle uppskattas av barnen. Den är också byggd för att ta upp till 8 personer som ska kunna sitta runt ett stort bord utomhus och äta middag tillsammans. Men vill vi hellre ha en annan båtmodell är det fullt möjligt.

Det är bara att gå Narvavägen ner till vattnet efter skolan med ett par klasskamrater för att ta en tur ut till Fjäderholmarna eller in till stan i solnedgången.